Wij houden van fietsen Menu

Werkplaats voor onderhoud en reparatie

Vakkundige reparatie in een professionele werkplaats

De werkplaatsen van Bike Totaal fietsenwinkels

Moet uw fiets gerepareerd worden, bijvoorbeeld omdat uw elektrische trapondersteuning niet meer goed werkt of omdat uw versnelling doorslaat? Laat uw fiets dan vakkundig repareren bij een van de werkplaatsen van Bike Totaal. Alle werkplaatsen voldoen aan alle strenge milieu-eisen en zijn voorzien van de meest moderne apparatuur. Ook als u ingewikkelde vragen heeft over uw fiets, bent u van harte welkom. Door uw fiets op tijd te laten repareren voorkomt u wellicht overige (dure) reparaties en kunt u weer fijn fietsen.

Onderhoudsbeurten aan uw (elektrische) fiets

Breng uw fiets regelmatig langs voor een onderhoudsbeurt, ook als u uw fiets vaak zelf controleert. De vakmensen in de Bike Totaal fietsenwinkels zijn getraind om kleine (beginnende) gebreken aan uw fiets te constateren. Door dit regelmatige onderhoud worden gebeken aan uw fiets sneller opgemerkt en is het mogelijk om bepaalde soorten slijtage aan uw fiets te voorkomen. Ook in verband met de garantievoorwaarden van de fabrikant is regelmatig onderhoud belangrijk. 

Neem contact op met de winkel om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt. Heeft u een Bike Totaal fietspaspoort? Dan ontvangt u automatisch (per e-mail) uitnodigingen voor de servicebeurten.

 

Reparatie? Met een leenfiets blijft u mobiel!

Soms duurt de reparatie aan een fiets wat langer. Bij zo'n ingrijpende reparatie staat bij Bike Totaal een goede leenfiets voor u klaar. Op deze manier is het voor u handiger om uw fiets te brengen en weer op te halen. Zo blijft u mobiel en heeft u zo min mogelijk last van de reparatie. Én u kunt de auto laten staan.

Tips voor het zelf onderhouden van uw fiets

U kunt natuurlijk zelf ook veel doen aan het onderhoud van uw fiets tussen de beurten door. De vakman in onze video geeft zelf al een aantal goede tips. Maak de fiets bijvoorbeeld regelmatig goed schoon. Bij de Bike Totaal vakman kunt u terecht voor diverse onderhoudsmiddelen en gereedschappen waarmee u zelf eenvoudige klusjes kunt opknappen. Wij geven u graag advies over onderdelen en accessoires.

Controleer zelf uw fiets tussen onderhoudsbeurten door

  • Controleer uw fiets regelmatig op loszittende onderdelen, roestplekken, scheurtjes en verbogen onderdelen. Als er iets verbogen is, kunt u het beter direct (laten) vervangen. Door terugbuigen wordt het materiaal meestal iets zwakker.
  • Controleer regelmatig of bewegende delen piepen of speling vertonen.
  • Slaat de versnelling niet door?
  • Is de ketting nog niet versleten? En is die ook goed gesmeerd?
  • Is de bandenspanning in orde, zit er voldoende profiel op de band en zitten er geen slagen in het wiel? U kunt zelf de bandenspanning gemakkelijk thuis controleren met een fietspomp met drukmeter.
  • Werkt de verlichting nog wel goed? 
  • Werken de remmen nog correct?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen