Wij houden van fietsen Menu

Over Alpe d'HuZes

Het motto: "opgeven is geen optie!"

Stichting Alpe d'HuZes, wielerevenement waarbij men de Alpe d'Huez beklimt om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Al sinds 2011 doet Bike Totaal met een team van 8 fietsers mee aan Alpe d’HuZes in Frankrijk. Tijdens dit evenement halen de deelnemers op een sportieve manier geld op voor het KWF-fonds. Ze kunnen 6 keer de klim van 1061 hoogtemeters maken. Het gemiddelde stijgingspercentage over de beklimming van 13,2 kilometer is 7,9% (maximaal 14%) en bestaat uit 21 haarspeldbochten, maar opgeven is geen optie!

Sinds 2014 is het Bike Totaal Fiets Supportteam ook op 4 checkpunten aanwezig op de berg als technische ondersteuning voor de meer dan duizend fietsende deelnemers. De deelnemers met pech onderweg doneren een klein bedrag voor een fietsreparatie en dragen zo nog verder bij om kanker de wereld uit te helpen.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: "alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen."

www.opgevenisgeenoptie.nl

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen