Wij houden van fietsen Menu

Levering en retouren

Levering

Afhalen in de winkel

Werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd of kunnen worden afgehaald door middel van click en collect. 

Thuisbezorgen 

Tijdelijk bieden wij aan om nieuwe fietsen in Nederland GRATIS bij u thuis te bezorgen! Dit aanbod geldt indien u de dichtsbijzijnde Bike Totaal fietsenwinkel uitkiest voor aflevering. Deze gratis bezorging geldt alleen voor nieuwe fietsen, niet voor tweedehands of outlet fietsen.

Je kunt er ook voor kiezen om onderdelen & accessoires en tweedehandsfietsen die je online koopt thuis te laten bezorgen. 

Click en collect

Plaats online of telefonisch je bestelling en haal het af bij de winkel. 

  • Bestel online of telefonisch je fiets en/of onderdelen & accessoires.
  • Je ontvangt een bevestiging met een tijdslot om je bestelling af te halen (minimaal 4 uur na bestelling).
  • Voorkom overbodige drukte bij het afhalen van je bestelling en kom alleen.
  • Draag bij afhalen een mondkapje en houd 1,5 meter afstand.
  • Afhalen gebeurt buiten, bij de winkel.
  • Betaal indien mogelijk online of contactloos.

Let op! Het is alleen mogelijk om je pakketje op te komen halen. De winkels zijn op dit moment niet geopend voor reguliere verkopen. Hiervoor bent u verplicht een afspraak te maken. Heeft u vragen? Neem dan contact op met jouw winkel.

Verzendkosten

Onderdelen & accessoires
U kunt kiezen voor Click & Collect of de gekozen onderdelen en accessoires thuis te laten bezorgen voor 4,95. De bijdrage in bezorgkosten voor Duitsland en België is €6,95.

Nieuwe fietsen
Tijdelijk bezorgen wij nieuwe fietsen GRATIS bij u thuis indien u de dichtsbijzijnde Bike Totaal winkel selecteert! De gratis bezorging geldt alleen voor nieuwe fietsen, niet voor tweedehands of outlet fietsen.

Tweedehands fietsen
Bij thuisbezorging wordt € 29,95 aan bijdrage in de transportkosten in rekening gebracht. Voor Waddeneilanden geldt een toeslag van € 55,-.

Levertijd

Wij snappen dat u het bestelde product zo snel mogelijk in huis wilt hebben. Wij doen ons best voor een snelle verzending. Binnen Nederland streven wij naar een levertijd 1-7 werkdagen voor fietsen en 1-3 werkdagen voor onderdelen en accessoires. Voor tweedehands fietsen is de levertijd tijdelijk 7-10 werkdagen.

onderdelen of accessoires
De exacte levertijd van een onderdeel of accessoire staat bij het bestelde artikel. Staat daar bijvoorbeeld bij: "Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis of af te halen in de winkel"? Dan is het product op voorraad en kunt u uit gaan van die levertijd. Bij overige (kleding-)artikelen staat incidenteel: "Normale levertijd 1 - 3 werkdagen, de verwachte levertermijn wordt door de winkel aan u bevestigd." De door u gekozen winkel brengt u dan zo snel mogelijk op de hoogte van de verwachte levertermijn. 

Bike Totaal werkt voor de verzending samen met samen met DHL. U kunt de status van uw bestelling volgen via Mijn account/Orders (u moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.) Bent u niet thuis op het moment dat de bestelling wordt afgeleverd? Dan probeert de bezorger deze bij uw (naaste) buren af te leveren en laat een bericht hiervan achter in uw brievenbus. Lukt dit niet, dan gaat de bestelling terug naar het depot. De bestelling wordt de volgende dag nog een keer aangeboden. Kan de bezorger de bestelling vervolgens weer niet afleveren dan gaat het pakket naar de Bike Totaal winkel. U krijgt bericht van de winkel wanneer u het daar kunt afhalen.

Tweedehands fietsen
Tweedehands fietsen worden 7-10 werkdagen na bestelling door de transporteur van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur bezorgd. U ontvangt bericht wanneer de fiets klaar is om door u te worden opgehaald in de winkel of wanneer de fiets bij u wordt afgeleverd.

Artikel niet leverbaar

Mocht een artikel toch niet leverbaar zijn, dan stellen wij u via e-mail hiervan op de hoogte. U krijgt het betaalde bedrag dan binnen 7 werkdagen op uw bankrekening teruggestort.

Ruilen en retourneren

Uw bestelling wordt met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er iets niet naar wens is. U kunt het product dan ruilen of retoureren.

Retourneren online aankoop

Als u het bestelde artikel toch niet wilt, kunt u het binnen veertien (14) dagen na aflevering, zonder opgaaf van reden, terugsturen via de post. U krijgt dan de aankoopprijs en (indien van toepassing) de verzendkosten terugbetaald.

Voeg daarbij toe:

- de originele factuur/bestelbevesting;
- het retourformulier (Let op: er opent een PDF-document).

Het terugsturen van online producten is voor eigen rekening. Het terugsturen is tevens op eigen risico dus zorg voor een deugdelijke verpakking. Overweeg ook een track en trace code voor als de verzender het pakketje kwijtraakt. U ontvangt de aankoopprijs uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de goederen retour op uw bankrekening.

Voor informatie over het ruilen en/of retouren van tweedehands fietsen verwijzen wij u graag naar de speciale pagina over tweedehands fietsen.

Ruilen online aankoop

Een artikel omruilen kan alleen in de winkel.

Voorwaarden bij ruilen en retourneren van internetbestellingen:

  • Binnen 14 dagen nadat uw bestelling bij u is aangeboden voor aflevering;
  • Het artikel is compleet, niet gebruikt,  gedragen of beschadigd;
  • Het artikel zit in de originele verpakking.

Artikel defect bij ontvangst of verkeerd artikel ontvangen

Heeft u een verkeerd artikel ontvangen? Of is het door u bestelde artikel defect? Neem dan contact op met de geselecteerde Bike Totaal winkel. De gegevens van de winkel staan op uw bestelbevestiging. De winkel zorgt ervoor in overleg met u dat dit naar uw tevredenheid opgelost wordt.

Contact opnemen over online bestelling of reservering

Heeft u vragen over uw online bestelling of reservering? Dan kunt u terecht bij de Bike Totaal winkel (die u geselecteerd heeft bij uw bestelling.)  De gegevens van deze winkel staan op uw reserverings- of bestelbevestiging.

Wilt u graag een e-mail sturen naar het hoofdkantoor met uw vraag of opmerking? Klik dan op onderstaande button.

Contact

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen