Wij houden van fietsen Menu

Fietskettingen en cassettes

Kettingen en cassettes voor diverse fietsen

Kettingen en cassettes zijn er in alle soorten en maten. Zoekt u een fietsketting van bijvoorbeeld Cordo voor uw stadsfiets of een cassete van Sram voor uw racefiets? Voor beide bent u bij ons aan het juiste adres. 

Fietskettingen en cassettes

Een versleten fietsketting moet snel worden vervangen,om grotere slijtage aan de fiets te voorkomen. De ketting is versleten als je deze zover op kunt tillen, dat een tand van het tandwiel helemaal zichtbaar is.

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. Volgende
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. Volgende

Kettingschakels, fietskettingen en cassettes online kopen

Fietscassettes en kettingen koopt u voordelig bij de Bike Totaal vakman of kunt u online in de webshop bestellen. 'Cassette' is de algemene term voor alle kettingwielen aan het achterblad van de fiets.  Bij een cassette met bijvoorbeeld 21 wielen, heeft u 21 versnellingen. De afzonderlijke wielen hebben een oplopende grootte, zodat u bij het schakelen van versnellingen wisselt van tandwiel. Het type fietscasette is dus van grote invloed op uw prestaties op de fiets. Als u vaak in heuvelachtig gebied fiets dan is het bijvoorbeeld handig om in een lage versnelling te trappen. Dan kost het minder kracht. Wij raden dus aan om een cassette te kiezen met het grootste aantal tanden aan het grootste tandwiel.

De fietsketting wordt aangedreven door de cassette. Een goede, sterke fietsketting brengt de kracht van de fietser over op de wielen. Daarom is het van belang dat de ketting soepel loopt. Zo gaat er geen kracht verloren. Een ketting rekt naar verloop van tijd langzaam uit. Dit is normale slijtage. Doordat de ketting dan niet meer goed op de tandwielen ligt, slijten deze ook mee. Dit is een dure investering. Wij raden aan om deze delen als set te vervangen.

Cassettes voor mountainbikes en racefietsen

Voor mountaikbikes en racefietsen zijn er verschillende casettes. Mountainbikes zijn vaak uitgerust met 11-28T; het kleinste tandwiel heeft dan 11 tanden, het grootste 34. Bij een wielrenfiets zijn er ook standaard verhoudingen tussen het kleinste en het grootste tandwiel, deze wijken echter af van de standaard verhoudingen bij mountainbikes.

Een andere bekende term in de fiets wereld op het gebied van versnellingen is 'speed'. 11-speed cassette bestaat uit 11 tandwielen. 

Populaire cassettes en fietskettingen

Cassettes en kettingen, voor zowel recreatieve als sportieve fietsen, zijn via onze webshop te bestellen. Het meest populaire merk voor stadsfietsen is Cordo. Deze fietsketting is goedkoop en kwalitiatief goed. Voor het sportieve segment kunt u bij Bike Totaal kiezen uit Sram en Shimano. Mocht u hulp nodig hebben dan staat de vakman altijd voor u klaar.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen