Wij houden van fietsen Menu

Sparta elektrische fiets

Sparta elektrische fiets koop je online bij Bike Totaal

De Sparta elektrische fiets in diverse soorten en maten

De Sparta elektrische fiets - of e-bike - is bij ons met voor-, achter en middenmotor te koop. Daarnaast heeft Sparta elektrische fietsen met verschillende aandrijfsystemen. Zowel het ION® als E-motion systeem is door Sparta zelf ontworpen. Ook is er een Sparta elektrische fiets met Bosch of Shimano systeem. Bij aankoop van elke Sparta elektrische fiets in onze webshop of fietsenwinkel krijg je het gratis Fietspaspoort, waarbij je kunt kiezen uit 5 jaar garantiepakket!

Werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd, winkels gesloten. Webshopbestellingen kunnen daarom niet afgehaald worden in de winkel.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende
Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende

De Sparta elektrische fiets is er sinds 2001!

Sparta elektrische fiets 2019 dames

Sparta e-bikes: 'Enjoy the Energy'

In het verleden was het Apeldoornse Sparta vooral bekend door zijn bak- & bromfietsen, maar tegenwoordig is de specialiteit vooral zelfontwikkelde, innovatieve aandrijvingssystemen voor elektrische fietsen. Sparta was in 2001 de eerste fietsfabrikant die de elektrische fiets beschikbaar stelde voor een groot publiek met de Sparta Pharos fiets. Dat deden ze voor dit fietsmodel destijds met een Yamaha PAS-motor. 

Uiteindelijk stapte het merk na een aantal jaren over naar een eigen aandrijfsysteem: ION®. Veel consumenten ervaren dit nog steeds als de meest natuurlijke en soepele ondersteuning voor elektrische fietsen. Sparta ION® werkt op basis van een trapkrachtsensor. Deze slimme sensor registreert hoeveel kracht de berijder zet op de pedalen. Het geregistreerde signaal wordt doorgegeven aan de ION®- computer en op basis daarvan wordt de motor van de elektrische fiets aangestuurd tot het geven van meer of minder energie. Mede dankzij dit vernieuwende systeem werd Sparta in 2004 de Europese marktleider in fietsen met elektrische trapondersteuning. De meer betaalbare versie van ION® is E-motion. Beide systemen worden nog steeds veelvuldig gebruikt bij de Sparta elektrische fiets.

Sparta elektrische fiets benamingen

Sparta maakt het je gemakkelijk

In de afgelopen jaren is Sparta voor hun elektrische fietsen ook gaan samenwerken met Bosch en Shimano STEPS. Door de naam van een e-bike kan je gemakkelijk zien welk systeem er gebruikt wordt, hoeveel versnellingen de fiets heeft en op welke plek de motor zit:

 • De eerste letter staat voor de plek van de motor: F voor front, M voor middle en R voor rear.
 • Het aantal versnellingen staat aangegeven in het midden van de modelnaam. De Sparta M8i heeft bijvoorbeeld 8 versnellingen.
 • Vervolgens volgt het type systeem. E staat voor E-motion, I voor ION®, B voor Bosch en S voor Shimano STEPS.

De Sparta M7b heeft bijvoorbeeld een middenmotor, 7 versnellingen en een Bosch- systeem. 

De Sparta elektrische fiets modellen 2020-2021

Door ons aangeraden elektrische fietsen van Sparta

Zoek je een elektrische fiets van Sparta? Dan is er een groot assortiment te koop via de Bike Totaal webshop en de 150 fietsenwinkels. Het Apeldoornse merk heeft voor elk model een Sparta elektrische fiets dames en een Sparta elektrische fiets heren. Voor iedereen een geschikte e-bike dus!

Een aantal modellen zijn door ons geselecteerd als TOPFIETS. Dat zijn voor de Sparta de volgende elektrische fietsen:

 • Sparta F8e
 • Sparta R5e
 • Sparta M7b
 • Sparta M8b
 • Sparta M8i

Sparta elektrische fietsen met een voorwielmotor en het E-motion-systeem zijn de meest betaalbare modellen. Een voorbeeld hiervan is de Sparta F8e. Liever een elektrische Sparta kopen waarbij het voelt alsof je een duwtje in de rug krijgt van de elektrische aandrijving? Dan is de Sparta R5e perfect voor jou. Met deze elektische fiets met achterwielmotor ga je met gemak van A naar B. Elektrische Sparta fietsen met een ION® systeem zijn ook mateloos populair vanwege de soepele en stille elektrische ondersteuning. De Sparta M8i LTD met middenmotor en ION®- technologie is dan ook een perfecte fiets voor zowel dames als heren die graag de e-bike pakken voor een langere rit. 

Sparta doet het de afgelopen jaren erg goed in de verschillende elektrische fietsen testen. De Sparta M8b bijvoorbeeld blijft maar prijzen winnen in 2019! Onder andere de experts van de Rijwiel- en Automobiel-Industrie hebben, na uitgebreid testen, de Sparta M8b verkozen tot e-bike van het jaar.¹ Bij de ANWB Test heeft de Sparta M8b een gedeelde 2e plaats behaald (met zelfs een 9 op de stabiliteitsproef!) ² Niet alleen experts en ingenieurs zijn enthousiast over deze e-bike. Ook de 600 vrijwilligers die in maart 2019 meededen aan de AD Fietstest hebben de Sparta M8b verkozen tot winnaar in de categorie 'Elektrisch Sportief Woon -Werk'.³ 

De eerdergenoemde Sparta F8e is in de Nationale e-bike Fietstest van de Telegraaf en Consumentenbond verkozen tot winnaar in de categorie 'e-bikes met voorwielmotor en naafversnelling'. 4

Aanbieding Sparta elektrische fiets

Zoekt u een specifieke Sparta elektrische fiets in de aanbieding?

Wij hebben regelmatig scherpe aanbiedingen op de elektrische fietsen van Sparta. Houd onze maandelijkse online aanbiedingen en de folder in de gaten voor de beste prijs op Sparta elektrische fietsen. Wil je liever direct een Sparta e-bike in de aanbieding kopen? Kijk dan alvast op onze tweedehands pagina of in de outlet. Zo kan je vanuit huis zien welke aanbiedingen er zijn bij de fietsenwinkel in de buurt!

Heb je nog vragen of wil je goed advies voor u een Sparta elektrische fiets koopt? Of twijfel je nog tussen Sparta elektrische fiets en een fiets zonder elektrische aandrijving? Bekijk dan of de Bike Totaal fietsenwinkel in jouw buurt een dealer van Sparta elektrische fietsen is. Meer dan 100 Bike Totaal fietsenwinkels zijn Sparta dealer!

Bron

¹ https://www.fietsawards.nl/uncategorized/winnaars-fiets-van-het-jaar-2019-bekend/

² https://www.anwb.nl/fiets/test/e-bike-test-2019

³ https://fietstest.nl/testen/elektrisch-sportief-woon-werk-t-m-e2-750-ad-fietstest-2019/

https://www.telegraaf.nl/lifestyle/3473034/dit-zijn-de-allerbeste-fietsen-van-2019

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen